Leeuwenburgh 'kan subtop aan': 'Stap naar Nederlandse club zal niet groot zijn'

Leeuwenburgh 'kan subtop aan': 'Stap naar Nederlandse club zal niet groot zijn'

16-04-2021 17:00
30

Hans Vonk, voormalig keeperstrainer van Ajax Cape Town en nog steeds woonachtig in Zuid-Afrika, denkt dat FC Groningen goede zaken gedaan heeft met de transfer van Peter Leeuwenburgh. De keeper moet de opvolger worden van de naar Ludogorets vertrekkende Sergio Padt.

Vonk maakte de ontwikkeling van Leeuwenburgh van dichtbij mee de afgelopen jaren en is positief. "Leeuwenburgh is over de afgelopen drie seizoenen de beste keeper van de Zuid-Afrikaanse competitie. Hij is een allround keeper die goed kan meevoetballen en het nodige atletische vermogen heeft. Dat een club als FC Groningen in hem een versterking ziet, verbaast mij daarom niet", vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

"Het niveau van zijn club schat ik in als top rechterrijtje van de Eredivisie. Ik denk dus dat hij de stap naar een Nederlandse subtopper wel aankan, hoewel het natuurlijk aan hem is om dat nu te gaan bewijzen", vervolgt Vonk. "Zijn club Cape Town City werkt volgens de Nederlandse school en heeft met Jan Olde Riekerink een Nederlandse trainer. Wat dat betreft zal de stap naar een Nederlandse club niet heel groot zijn", sluit hij af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie