Status van Gravenberch 'veranderd': 'Kreeg gewoon mandekking in kwartfinale EL'

Status van Gravenberch 'veranderd': 'Kreeg gewoon mandekking in kwartfinale EL'

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 17:21vr 16-04-2021 om 17:21

Erik ten Hag heeft het op de persconferentie richting de finale van de KNVB Beker opgenomen voor zijn pupil Ryan Gravenberch. De middenvelder kreeg na de wedstrijd tegen AS Roma in de Europa League de nodige kritiek te verwerken, maar volgens Ten Hag wordt het lastiger voor Gravenberch om zich te onderscheiden.

"Ik voer gesprekken met mijn spelers. Daar vraag ik ook hoe ze zich voelen", vertelt Ten Hag op de persconferentie. "Je moet ze begeleiden. Je ziet dat hun status kan veranderen. Waar Ryan (Gravenberch, red.) aan het begin van het seizoen nog een talent was, kreeg hij gisteren gewoon mandekking in de kwartfinale van de Europa League. Ze kennen hem dus. Dat is een mooie ontwikkeling. Hij zal daar ook weer een antwoord op moeten vinden, wat hem gaat lukken. Daar ben ik van overtuigd."

Ondanks de nederlaag over twee wedstrijden tegen Roma, is Ten Hag trots op zijn spelers. "Als je bij de laatste acht in een Europees toernooi zit, dan doe je het gewoon goed. De ploeg verdient een compliment, zeker ook voor de manier waarop. We hebben ons nu ook over twee wedstrijden weer getoond aan Europa. Dat respect krijg je ook in Europa, dat voel je", sluit de oefenmeester af.

De focus gaat nu op de bekerfinale. Ajax en Vitesse trappen zondag om 18.00 uur af in De Kuip.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws