Koeman heeft goed nieuws in aanloop naar Copa del Rey-finale: 'Hij kan spelen'

Koeman heeft goed nieuws in aanloop naar Copa del Rey-finale: 'Hij kan spelen'

16-04-2021 19:11
9

Goed nieuws voor Ronald Koeman en FC Barcelona in aanloop naar de Copa del Rey-finale van zaterdagavond tegen Athletic Bilbao. Gerard Piqué is fit genoeg om zijn rentree te maken in de ploeg van Koeman, die het niet wil hebben over zijn persoonlijke toekomst in Camp Nou.

El Clásico tegen Real Madrid van afgelopen weekend kwam nog te vroeg voor Piqué, maar de finale van de Copa del Rey gaat hij wel halen. "Piqué kan morgen spelen, ja, hij traint meer dan vorige week voor de wedstrijd tegen Madrid", geeft Koeman aan op de persconferentie voor de wedstrijd, geciteerd door El Mundo Deportivo.

Eerder dit seizoen verloor Barça de finale van de Spaanse Super Cup van Bilbao na verlengingen. "We zijn beter geworden sinds de finale van de Super Cup", vervolgt Koeman. "We hebben negentien competitiewedstrijden gespeeld zonder te verliezen, tot vorige week. Ik denk nooit aan mijn toekomst voor een wedstrijd als deze, maar aan het samenstellen van het beste team."

De komst van de nieuwe president Joan Laporta verandert niets aan de situatie van Koeman in Camp Nou. "Laporta heeft me zijn vertrouwen gegeven. Het is niet nodig dat er elke keer iets in de pers verschijnt over mijn toekomst, wanneer de president zijn vertrouwen heeft uitgesproken. Ik weet dat ik hier goed zit ondanks de financiële moeilijkheden."