Comeback van NEC tegen Jong AZ, 0-2 achterstand ongedaan gemaakt

16-04-2021 19:50 Laatste update: 19:51
3

Lang leek NEC af te stevenen op puntenverlies tegen Jong AZ, maar door een doelpunt van Édgar Barreto pakken de Nijmegenaren de volle buit. Het eindigde in 3-2 in De Goffert, waar Jong AZ aan het begin van de tweede helft nog op een 0-2 voorsprong stond.

NEC - Jong AZ 3-2
De eerste helft tussen NEC en Jong AZ ging gelijk op. NEC had moeite om gevaarlijk te worden voor het doel van de opponent uit Alkmaar en de eerste kans was ook voor de uitploeg. Jelle Duin kon op NEC-keeper Mattijs Branderhorst af, maar die wist de inzet van de spits te keren. Vlak voor de rust was het echter alsnog raak voor Jong AZ na een fout in de defensie van de Nijmegenaren. Zakaria Aboukhlal strafte het af en zorgde voor de 0-1.

Na rust sloeg Jong AZ snel nog een keer toe via Yukinari Sugawara. Het was voor NEC het signaal om op zoek te gaan naar een treffer en die kwam er al snel. Rangelo Janga kopte een goede voorzet van Bart van Rooij via de lat achter Mees Bakker. Een kwartier voor tijd trok de thuisploeg de stand weer gelijk via Thomas Beekman, wederom op aangeven van Van Rooij.

NEC zocht in de slotfase naar de winnende treffer, maar moest oppassen voor de counters van een aanvallend sterk Jong AZ. De Alkmaarders kwamen een aantal keer dreigend voor het doel en hadden recht op een penalty, maar scheidsrechter Hensgens besloot anders en liet doorspelen. Een aantal minuten later kreeg Jong AZ het deksel op de neus. Barreto kopte een hoekschop achter Bakker voor de 3-2.