Álvarez: 'Als hij er niet was geweest bij Ajax, was ik zeker naar Mexico gegaan'

Álvarez: 'Als hij er niet was geweest bij Ajax, was ik zeker naar Mexico gegaan'

16-04-2021 20:32
32

Edson Álvarez en Lisandro Martínez hebben een bijzondere band opgebouwd bij Ajax. De Mexicaan ontving veel steun van zijn Argentijnse ploeggenoot, toen hij het in Amsterdam zonder zijn vrouw en dochtertje moest stellen.

"Als Licha er niet bij was geweest toen ik niet bij mijn gezin kon zijn, was ik zeker weer naar Mexico gegaan. Ik stond echt op het punt om terug te gaan. Hij was er voor me en zei: je moet doorzetten. En nu gaat het goed", onthult Álvarez bij Inside Ajax van Ziggo Sport. "We delen veel met elkaar, zowel op het veld als daarbuiten. We hebben echt een klik."

Wedden

Meer odds

De Mexicaanse balafpakker is ook zeer lovend over de kwaliteiten van Martínez. "Ik vind Licha een verdediger die je nergens anders ziet. Hij is achterin een monster. Een speler met veel agressiviteit en met een baltechniek die je nergens anders ziet. Hij komt er probleemloos voetballend uit en kan lange en korte passes geven. Als je de bal achterin belandt, weet je dat Licha hem pakt."

Andersom is Martínez ook complimenteus over Álvarez, wiens rol volgens hem niet onderschat mag worden. "Hij houdt de ploeg in evenwicht. Hij brengt veel rust in het midden. Je weet dat elke bal die erdoor komt, voor ons is. Hij is heel energiek, gemotiveerd en agressief. Hij speelt een heel belangrijke rol."

Ook Martínez omschrijft zijn speciale band met Álvarez. "Ik herinner me nog die eerste dag. Je voelt gewoon als je iemand ontmoet dat alle planeten en energieën samenkomen. Het is geen toeval dat we hier nu allebei staan en dat Edson en ik vrienden zijn geworden. Ik geloof heilig in het universum. We bestaan uit energie."