Cambuur kan champagne ontkurken: Leeuwarders promoveren officieus

16-04-2021 21:48 Laatste update: 22:00
99

SC Cambuur mag zich officieus verheugen op een terugkeer in de Eredivisie. De ploeg van coach Henk de Jong won vrijdag met 4-1 van Helmond Sport, waardoor de Leeuwarders alleen in theorie nog naast promotie kunnen grijpen.

SC Cambuur - Helmond Sport 4-1
SC Cambuur had op eigen veld een overwinning nodig om het promotiefeestje officieus te kunnen vieren. Heel even leek Jelle Goselink nog roet in het eten te willen gooien namens Helmond, maar de Leeuwarders stelden snel orde op zaken. Robert Mühren maakte na een klein halfuur gelijk en Issa Kallon maakte er nog voor rust 2-1 van. In de tweede helft liep Cambuur via een penalty van Mühren en een eigen doelpunt van Alec Van Hoorenbeeck verder uit.

Cambuur vergroot de voorsprong op Almere City FC daardoor tot vijftien punten. Daarmee kan de ploeg van De Jong promotie eigenlijk niet meer ontgaan. Zodoende heeft Cambuur - een jaar na het afbreken van het seizoen - alsnog de felbegeerde promotie naar de Eredivisie te pakken. Als Almere zaterdag punten verspeelt tegen Go Ahead Eagles is een terugkeer op het hoogste niveau officieel.

FC Eindhoven - Jong Ajax 3-0
Jong Ajax ging met 3-0 onderuit bij FC Eindhoven, maar het gaat na afloop vooral over Naci Ünüvar. De jonge spelmaker verstapte zich vier minuten voor rust en schreeuwde het uit van de pijn. Hij verliet met een ogenschijnlijk zware blessure het veld en kreeg zodoende niet meer mee hoe Eindhoven na de pauze afstand nam. Iker Pozo, Maarten Peijnenburg en Jacky Donkor trakteerden de Amsterdamse talenten op een ruime nederlaag.

Jong FC Utrecht - FC Volendam 2-3
FC Volendam heeft een belangrijke zege geboekt bij Jong FC Utrecht. Martijn Kaars besliste het duel op Sportcomplex Zoudenbalch in Volendams voordeel met een doelpunt in de negentigste minuut: 2-3. De ploeg van coach Wim Jonk heeft nu twee punten meer dan nummer acht Roda JC.

Roda JC - NAC Breda 3-3
Roda speelde in een doelpuntrijk duel met NAC Breda met 3-3 gelijk. Via Ali Messaoud, Thijmen Goppel en Danny Bakker kwamen de Limburgers tot drie keer toe op voorsprong, maar Lewis Florini, Mounir El Allouchi en Mario Bilate brachten NAC telkens langszij. Vooral de goal van El Allouchi was fraai. De Brabanders laten desondanks dure punten liggen in de strijd om directe promotie. Nummer twee De Graafschap heeft drie punten meer en komt nog in actie.

FC Dordrecht - FC Den Bosch 2-6
Onderin de Keuken Kampioen Divisie liet Den Bosch geen spaan heel van Dordrecht. De Bosschenaren wonnen met liefst 2-6, maar blijven desondanks hekkensluiter. Wel bedraagt de achterstand op De Schapenkoppen nog maar één punt.