'RB Leipzig aarzelt: onsportieve gedrag van Kluivert zit Duitse topclub dwars'

'RB Leipzig aarzelt: onsportieve gedrag van Kluivert zit Duitse topclub dwars'

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 22:18vr 16-04-2021 om 22:18

RB Leipzig twijfelt nog of het Justin Kluivert definitief wil overnemen van AS Roma. Volgens BILD zijn er geen twijfels over de technische kwaliteiten van de 21-jarige Nederlander, maar diens onsportieve gedrag zit Die Roten Bullen dwars.

Kluivert sprak onlangs in het Algemeen Dagblad uit dat hij bij Leipzig wil blijven. BILD weet dat de Bundesliga-topclub ook veel potentie in de vleugelaanvaller ziet, maar dan moet hij wel zijn gedrag verbeteren. De vele schwalbes van Kluivert zijn ze binnen de club meer dan zat, klinkt het. Mede daardoor aarzelt Leipzig nog of het de koopoptie in de huurdeal met Roma wil lichten.

De clubleiding voerde al een gesprek met de Jong Oranje-speler om hem om op zijn verantwoordelijkheden te wijzen. Hij kreeg te horen dat Leipzig in hem gelooft en veel talent in hem ziet, maar dat hij zich 'moet onthouden van acteren'. Technisch directeur Markus Krösche wil die lezing echter niet bevestigen. "Allereerst: Justin is geen acteur. Hij is een heel eerlijke speler."

BILD benadrukt desondanks dat Kluivert tot het einde van het seizoen heeft om beterschap te tonen. Als hij daarnaast constanter wordt, is de kans nog altijd zeer reëel dat Leipzig hem voor naar verluidt tien miljoen euro definitief overneemt van Roma. De Italianen betaalden in 2017 nog zeventien miljoen aan Ajax voor de linksbuiten.

"Justin heeft het tot nu toe goed gedaan in de wedstrijden waarin hij werd ingezet", verzekert Krösche. "We zitten momenteel midden in het teamplanningsproces voor het komende seizoen. Justin Kluivert is hierin één van de vele bouwstenen. Dit proces benaderen we rustig, het zal even duren voordat we een beslissing hebben genomen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws