Spurs morst ook tegen Everton, zinderende ontknoping Ligue 1 door misstap Lille

Spurs morst ook tegen Everton, zinderende ontknoping Ligue 1 door misstap Lille

16-04-2021 23:02
13

Tottenham Hotspur heeft opnieuw dure punten laten liggen in de strijd om een Champions League-ticket in de Premier League. In de Ligue 1 wacht een zinderende titelontknoping door een misstap van Lille OSC, terwijl RB Leipzig moet vrezen dat Bayern München verder uitloopt.

Everton - Tottenham Hotspur 2-2
Voor Tottenham Hotspur dreigt Champions League-voetbal uit zicht te geraken. De ploeg van coach José Mourinho kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij Everton, waar Gylfi Sigurdsson- net als Harry Kane - een hoofdrol opeiste tegen zijn oude club. Kane opende de score, maar door geklungel in de Spurs-defensie maakte de IJslander gelijk. Sergio Reguilón liep James Rodríguez ondersteboven en Sigurdsson benutte de toegekende strafschop.

Na ruim een uur zette Sigurdsson Everton ook op voorsprong door knap raak te schieten. The Toffes stevenden daarmee af op een zege, maar dat wist Kane te voorkomen. Na een misverstand tussen Michael Keane en Mason Holgate kreeg de Engelse aanvoerder plots een kans en daar wist hij wel raad mee: 2-2. Het neemt niet weg dat Spurs vijf punten achterstaat op nummer vier West Ham United, dat bovendien een duel minder speelde.

Lille OSC - Montpellier 1-1
Lille OSC beging een dure misstap in de titelstrijd in de Ligue 1. Andy Delort zette Montpellier zelfs op voorsprong en daar kwam pas vijf minuten voor tijd verandering in. Luiz Araujo redde een punt voor Lille. De ploeg van basisspeler Sven Botman weet desondanks dat achtervolger Paris Saint-Germain het verschil kan terugbrengen tot één punt. Volgende week wacht ook nog eens de krachtmeting met nummer vier Olympique Lyon.

RB Leipzig - Hoffenheim 0-0
RB Leipzig verzuimde om de druk op Bayern München op te voeren in de Bundesliga. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann speelde doelpuntloos gelijk tegen Hoffenheim. De thuisploeg zag in de slotseconden een doelpunt van Yussuf Poulsen worden afgekeurd. De 26-jarige Deen kopte raak uit een hoekschop, maar na het zien van de beelden constateerde de arbitrage hands.

Doordat eerder Christopher Nkunku, Tyler Adams, Marcel Sabitzer en Alexander Sorloth al grote kansen onbenut lieten, krijgt Bayern zaterdag tegen Wolfsburg de kans om het gat met de naaste belager te vergroten tot zeven punten. Overigens ontbrak Justin Kluivert in de wedstrijdselectie van Leipzig.