'Tagliafico mag hopen op gewenste transfer: Engelse interesse in Ajax-back'

'Tagliafico mag hopen op gewenste transfer: Engelse interesse in Ajax-back'

16-04-2021 23:27
126

Nicolás Tagliafico mag zich in de warme belangstelling verheugen van Leeds United. De Premier League-club wil de Argentijn komende zomer overnemen van Ajax, zo meldt Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, bij Veronica Inside.

Tagliafico verruilde Independiente in januari 2018 voor vier miljoen euro voor Ajax. In de Johan Cruijff Arena groeide de 28-jarige linksback al snel uit tot een bepalende speler. Zo was hij in 2019 een belangrijk onderdeel van het team dat de Eredivisie en de KNVB Beker won en tot de halve finale van de Champions League reikte.

De Argentijnse international speelde in totaal 135 officiële duels voor Ajax, maar hij maakt er geen geheim van dat hij openstaat voor een nieuw avontuur. Daarbij toont Tagliafico zich naar verluidt wel kritisch. Zo wees hij een overstap naar Bayer Leverkusen vorig jaar af, meldde De Telegraaf. Of hij een overstap naar Leeds wel ziet zitten, is afwachten. De ploeg van manager Marcelo Bielsa staat momenteel tiende in de Premier League.

Tagliafico heeft een contract tot medio 2023 in de Johan Cruijff Arena. Ajax-directeur Marc Overmars liet onlangs nog weten in gesprek te willen over een langer verblijf.