Henk de Jong: 'Je hebt Sunderland 'Til I Die, maar wat we hier meemaken...'

Henk de Jong: 'Je hebt Sunderland 'Til I Die, maar wat we hier meemaken...'

16-04-2021 23:40
51

Henk de Jong kan zijn geluk niet op nu SC Cambuur officieus verzekerd is van promotie naar de Eredivisie. De Leeuwarders waren de afgelopen twee seizoenen oppermachtig in de Keuken Kampioen Divisie en dat wordt nu eindelijk beloond.

"Het is ook apart. Normaal maak je ererondes, maar nu moesten we naar binnen. Ik mag het niet zeggen, maar gelukkig staan er heel veel mensen. Ze moeten straks weer snel naar huis hoor, maar het is nu wel even feest hier. Niet normaal", reageert De Jong na de 4-1 zege op Helmond Sport in gesprek met ESPN.

De trainer van Cambuur prijst de mentale weerbaarheid van zijn team, dat vorig jaar de promotie in rook zag opgaan. "Ik ben enorm trots op mijn ploeg. Dit hebben we te danken aan de ploeg, de staf en de directie. Ik ben super trots dat ik trainer mag zijn van deze geweldige club. Dit is niet normaal, zó goed na de klap van vorig jaar."

De Jong mocht in de afgelopen acht jaar drie keer een promotie vieren, maar dit is de mooiste. "Hier hadden we een boek over kunnen schrijven, man. Je hebt Sunderland 'Til I Die, maar wat we hier hebben meegemaakt... Dat geldt overigens ook voor De Graafschap."