Mühren geheimzinnig over toekomst na promotie: 'Op dit moment weet ik nog niets'

Mühren geheimzinnig over toekomst na promotie: 'Op dit moment weet ik nog niets'

Gepubliceerd: zaterdag 17 april 2021 om 07:15za 17-04-2021 om 07:15

Laatste update: zaterdag 17 april 2021 om 12:41za 17-04-2021 om 12:41

Aanvoerder Erik Schouten en topscorer Robert Mühren komen woorden tekort om de promotie van SC Cambuur naar de Eredivisie te beschrijven. Voor topscorer Mühren is het allesbehalve zeker dat hij volgend seizoen ook daadwerkelijk weer te bewonderen is in de Eredivisie.

Vrijdagavond verzekerde Cambuur zich door een 4-1 thuisoverwinning op Helmond Sport officieus voor promotie naar het hoogste niveau in Nederland. Mühren zag na afloop wat de stap hogerop met de supporters van de Friese club deed. "Die ontlading bij de mensen… dat kun je je haast niet voorstellen na vorig jaar. Ik snap het ook wel", vertelt hij voor de camera van ESPN. "Het is extreem knap dat we dit zo lang achter elkaar aan presteren. We zijn gewoon twee klassen beter dan de rest, vind ik."

Ondanks de promotie is het niet zeker of Mühren volgend seizoen voor Cambuur in de Eredivisie actief zal zijn. "Nee, zeker niet", reageert de topscorer. "Omdat er nog nergens een handtekening staat. Ik zou het je graag willen vertellen, maar op dit moment weet ik nog niets", glimlacht de 31-jarige spits van de Friezen.

Ook bij aanvoerder Schouten is de opluchting heel groot. "Hier hebben we twee jaar lang voor gevochten. Je probeert dat er gedurende het jaar een beetje buiten te houden, maar je merkt wel dat dat er nu een beetje uitkomt", vertelt de centrumverdediger, doelend op het feit dat de promotie in het voorgaande seizoen niet doorging vanwege het coronavirus. Schouten vindt het extra knap dat Cambuur zich nóg een jaar lang de beste heeft getoond. "Het leek wel normaal te worden volgens de buitenwacht." Over de manier waarop Schouten en de selectie het feest gaan vieren hoeft hij niet lang na te denken. "Denk dat we een klein biertje gaan pakken in de kleedkamer", sluit hij lachend af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws