Miljardair regelt miljoeneninvestering voor PSV: 'Dit is het perfecte moment'

Miljardair regelt miljoeneninvestering voor PSV: 'Dit is het perfecte moment'

Gepubliceerd: zaterdag 17 april 2021 om 07:38za 17-04-2021 om 07:38

Laatste update: zondag 18 april 2021 om 13:41zo 18-04-2021 om 13:41

Miljardair Robert van der Wallen heeft grootste plannen met de financiële injectie bij PSV. De voorzitter van de raad van commissarissen vindt dat PSV op zowel nationaal als Europees een behoorlijke stap moet maken.

Vrijdag werd bekend dat de club uit Eindhoven een enorme financiële impuls tegemoet kan ziet. Via grote investeerders en een hypotheek op het Philips Stadion krijgen de Eindhovenaren een gigantische injectie van vijftig miljoen euro. Eén van die investeerders is Van der Wallen, die ontevreden is over de sportieve prestaties van 'zijn club'. "Ik vind dat wij de laatste jaren te weinig prijzen hebben gewonnen", vertelt de miljardair in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Van der Wallen wil zowel op nationaal als Europees vlak flinke stappen gaan zetten met PSV. "Ik wil dat PSV voor het hoogste gaat en niet dat we ooit genoegen nemen met een beetje spelen voor plek drie of vier. Niet dat die cultuur nu leeft bij de club, zeker niet."

"We hebben een uitstekend functionerende directie en ik denk dat we met onze trainer Roger Schmidt en zijn staf een geweldig begeleidingsteam hebben", gaat Van der Wallen verder. "Maar we moeten financieel wel flinke stappen vooruit gaan zetten om verder te komen en ook internationaal mee te blijven spelen. Daarvoor is nu het perfecte moment daar."

Dat er aankomende zomer flink gesleuteld gaat worden aan de spelersgroep van de Eindhovenaren steekt Van der Wallen dan ook niet onder stoelen of banken. PSV had al financiële mogelijkheden voor het aantrekken van nieuwe spelers en door de nieuwe investeringen kan de club uit Eindhoven nog een stap verder gaan. "De daadwerkelijke invulling is aan de directie en trainingsstaf. Dat er weer veel staat te gebeuren, is duidelijk. We denken nu buiten het veld een beslissende zet voor de toekomst te doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws