Rensch werd 'weggestuurd' bij PSV: 'Steeds op de verkeerde positie neergezet'

Rensch werd 'weggestuurd' bij PSV: 'Steeds op de verkeerde positie neergezet'

17-04-2021 08:18
133

Devyne Rensch beleeft dit jaar zijn definitieve doorbraak bij Ajax, maar dat had ook zomaar in het shirt van PSV kunnen gebeuren. De achttienjarige back liep in de jeugd stage bij de club uit Eindhoven, maar mocht niet blijven.

Vijf jaar geleden nog maar trainde Rensch voor korte tijd mee bij PSV. "Toen ik dertien was, had ik een stage bij PSV. Dat was geregeld via mijn jeugdtrainer bij VV Unicum in Lelystad", vertelt de vleugelverdediger in gesprek met De Telegraaf. "Ik zou vijf trainingen meedoen."

Rensch trainde mee op de Herdgang maar mocht na de korte stage niet blijven in Eindhoven. "Op de laatste dag was er een toernooi. Maar bij die wedstrijden werd ik steeds op een positie gezet die niet mijn positie was. Ik ben toen niet aangenomen en kort daarna mocht in stagelopen bij Ajax."

Daar waren zijn trainers wél direct overtuigd van zijn voetbalkunsten. "Bij de tweede training ben ik gelijk aangenomen. Peter den Otter en Peter van der Veen zeiden dat ik het heel goed had gedaan en mocht blijven." Rensch is na de winterstop de vaste rechtsback van Ajax-trainer Erik ten Hag. De jonge verdediger heeft tot nu toe twaalf competitiewedstrijden achter zijn naam staan in de Eredivisie.