Update: Vermeer is druk op zoek naar nieuwe club, maar blijft meetrainen bij LAFC

Update: Vermeer is druk op zoek naar nieuwe club, maar blijft meetrainen bij LAFC

17-04-2021 09:29 Laatste update: 12:02
Major League Soccer (Verenigde Staten) 77 Reacties

Het Amerikaanse avontuur bij Los Angeles FC komt voor Kenneth Vermeer na één seizoen ten einde. De 35-jarige keeper heeft in samenspraak met de club besloten om het contract per direct te beëindigen.

Los Angeles begint zaterdag aan het nieuwe seizoen in de Verenigde Staten, maar doet dat zonder Vermeer onder de lat. De doelverdediger vertrekt per direct bij de ploeg van coach Bob Bradley. Dat maakt de club bekend via de officiële kanalen. De kans op speeltijd was voor Vermeer het aankomende seizoen nihil, aangezien de Mexicaanse doelman Pablo Sisniega hoogstwaarschijnlijk de voorkeur genoot boven de ervaren Nederlandse doelman.

Vermeer maakte in 2020 de overstap van Feyenoord naar de Verenigde Staten en kwam in totaal acht keer in actie in de Amerikaanse competitie. Ook speelde de oud-keeper van de Rotterdammers vijf wedstrijden in de CONCACAF Champions League. Het is niet bekend of de voormalig doelman Ajax, Feyenoord en Club Brugge nog op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging.

Update: Kenneth Vermeer vertrekt al na één seizoen bij Los Angeles FC. De club wil ruimte maken voor nieuwe spelers en moet voldoen aan strenge regels rond spelers die afkomstig zijn uit het buitenland, zo klinkt het vanuit zijn management.

Vermeer heeft zijn (hoge) contract, dat tot december liep, laten ontbinden, maar blijft wel meetrainen bij LAFC. Zijn management is ondertussen druk op zoek naar een nieuwe club voor hem. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de Major League Soccer, maar ook naar andere landen. Ook een eventuele terugkeer naar Nederland wordt niet uitgesloten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s