Breaking news

PSV passeert AZ: nog twee wedstrijden overleven voor Champions League-ticket

'Wijnaldum stevent af op vertrek: Liverpool beducht voor Özil-blunder'

'Wijnaldum stevent af op vertrek: Liverpool beducht voor Özil-blunder'

Gepubliceerd: zaterdag 17 april 2021 om 11:01za 17-04-2021 om 11:01

Georginio Wijnaldum stevent nog altijd af op een transfervrij vertrek bij Liverpool. De Premier League-topclub wil een 'Mesut Özil-blunder' voorkomen en is niet van plan om het contractvoorstel voor de Oranje-international aan te passen.

Volgens The Liverpool Echo willen The Reds niet voldoen aan de eisen van Wijnaldum. Özil geldt daarbij als lichtend voorbeeld. Arsenal ging in 2018 heel ver om de Duitse spelmaker binnenboord te houden, maar vervolgens raakte hij uit de gratie en zaten The Gunners opgescheept met zijn torenhoge salaris van naar verluidt 400.000 euro per week.

De onderhandelingen tussen Liverpool en Wijnaldum bevinden zich daardoor in een impasse. De dertigjarige middenvelder wil meer waardering en verlangt een verhoging van zijn huidige salaris van ruim 100.000 euro per week. Daarnaast zet hij in op een contract voor vier jaar. Beide eisen zijn de uittredend Premier League-kampioen echter te gortig, gezien zijn leeftijd.

Liverpool houdt vast aan het voorstel dat het Wijnaldum maanden geleden al deed, maar dat kon op weinig enthousiasme rekenen bij de oud-speler van Feyenoord en PSV. Als beide partijen geen water bij de wijn doen, lijkt een transfervrij vertrek onafwendbaar. Hoe zeer Wijnaldum ook wordt gewaardeerd op Anfield.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat adviseer jij Wijnaldum?

Bij Liverpool blijven
32%
Naar Barça gaan
47%
Een andere club, namelijk...
21%
(1434 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws