'Mensen van de buitenwereld beseffen niet hoe groot de klap vorig jaar was'

'Mensen van de buitenwereld beseffen niet hoe groot de klap vorig jaar was'

De spelers van SC Cambuur zijn uitzinnig van vreugde nu promotie naar de Eredivisie zo goed als een feit is. Ze riepen vrijdagavond niet voor niets 'Justice', na de 4-1 zege op Helmond Sport.

Onder meer Issa Kallon toonde een shirt met dat woord. "Vorig seizoen werden we niet beloond, nu wel. Vandaar dit shirt. Cambuur komt eraan en we zijn er", zegt hij tegen Omrop Fryslân. "Wat we dit seizoen hebben gedaan is erg knap." De aanvaller was onder de indruk van de mensenmassa die zich verzamelde bij het stadion. "Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. Het is echt onbeschrijfelijk. Hier praat je jaren lang over."

Ook Mees Hoedemakers is laaiend enthousiast. "Wat we twee jaar lang gepresteerd hebben is buitenaards. Ik had het niet beter kunnen wensen. Dit is echt genieten hoor", stelt de controleur, die bijval krijgt van Calvin Mac-Intosh. "Mensen van de buitenwereld kunnen denk ik niet beseffen hoe hard de klap vorig jaar was dat we niet gepromoveerd waren. Dat kan ik echt niet uitleggen. Dat we dat nu bereikt hebben is onbeschrijflijk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s