Ziyech onder de indruk: 'Ik heb nog nooit een trainer als hij meegemaakt'

Ziyech onder de indruk: 'Ik heb nog nooit een trainer als hij meegemaakt'

Gepubliceerd: zaterdag 17 april 2021 om 12:22za 17-04-2021 om 12:22

Hakim Ziyech beleeft een moeilijk debuutseizoen bij Chelsea. De voormalig spelmaker van Ajax maakt kennis met de verschillen tussen de Eredivisie en de Premier League, zegt hij op de clubsite van de Londenaren.

"Het is een moeilijk seizoen voor me. In het begin was het wennen en ik heb wat blessures gehad. Dan speelde ik een paar wedstrijden en daarna weer een paar niet", laat Ziyech weten. "Het is lastig, maar dit kan me wel helpen. In een seizoen als dit moet ik hard blijven werken en me blijven verbeteren. Het gaat om het ritme. Soms denk je dat weer te hebben en dan val je weer terug. Het heeft wat tijd gekost. Ik blijf geloven in mezelf."

Ziyech werd binnengehaald door manager Frank Lampard, maar de clubicoon moest inmiddels plaatsmaken voor Thomas Tuchel. Onder de Duitser is de oud-Ajacied niet verzekerd van een basisplaats. Toch is hij tevreden over de samenwerking. "Ik heb nog nooit een trainer als hij meegemaakt. De trainers die ik tot nu toe heb gehad, waren wat stiller."

"Ik denk dat het alleen maar goed is voor de spelers. Het houdt ze scherp, dat is het belangrijkste", vervolgt de Marokkaanse international. "Deze trainer staat echt bij ons op emotioneel vlak. Soms denk je misschien: doe eens rustig, haha. Maar het is goed dat hij dat doet."

Volgens Ziyech betrekt Tuchel de spelers bij zijn nieuwe ideeën. "Iedereen begrijpt hem en weet wat hij wil. De trainer heeft humor, maar staat ook voor hard werken. Er is soms best tijd voor een lolletje. De trainer maakt zelf ook weleens een grapje."

Ziyech speelde tot dusver 29 duels voor The Blues, waarin hij goed was voor vier assists en vier goals. Chelsea neemt het zaterdagavond op tegen Manchester City in de halve finale van de FA Cup.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt Ziyech nog een succes bij Chelsea?

Ja
67%
Nee
33%
(2138 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws