Gudde krijgt negatief reisadvies van De Jong: Dan worden er dingen geroepen...

Gudde krijgt negatief reisadvies van De Jong: "Dan worden er dingen geroepen..."

17-04-2021 14:15 Laatste update: 16:43
27

SC Cambuur-trainer Henk de Jong blijft erbij dat Eric Gudde beter niet de schaal uit kan reiken als de Keuken Kampioen Divisie-titel eenmaal binnen is. Zowel Cambuur als De Graafschap – de tweede promotiekandidaat – liep vorig seizoen al Eredivisie-promotie mis, na een beruchte videovergadering tussen Gudde en de clubs.

In Leeuwarden zijn ze dit nog niet vergeten, liet De Jong eerder deze week weten. "Het is beter dat Gudde niet komt als wij nu de schaal uitgereikt krijgen", aldus de Cambuur-trainer in aanloop naar de wedstrijd tegen Helmond Sport, waarin de promotie officieus veilig werd gesteld. "Dat is niet verstandig. Op menselijk gebied bedoel ik dat, verder is het een hele nette man."

Wedden

Meer odds

Gudde keek op van deze reactie en wees op zijn 'verantwoordelijkheden als KNVB-directeur': hij zal dus gewoon de schaal uitreiken als Cambuur zijn koppositie behoudt. De Jong blijft echter achter zijn woorden staan. "De KNVB weet wel hoe het is. Ik zeg niets verkeerd over Gudde, hoor. Dat staat er ook in (in het interview met het Algemeen Dagblad, red.), dat ik het een zeer nette man vind", aldus de Cambuur-trainer vrijdagavond voor de microfoon van ESPN.

De Jong doelt op de eerstvolgende thuiswedstrijd, tegen uitgerekend De Graafschap, waarin de schaal mogelijk al uitgereikt wordt. "Dan zit hier publiek... Ik ben niet gekke Henkie en jij bent ook niet gek", aldus de trainer. "Dan worden er dingen geroepen... Daar zou ik me zeer ongemakkelijk voelen als trainer. Dat wil je toch voorkomen? Dat moet niet. Áls het gebeurt, dan moet het een leuke avond zijn, waar dit soort dingen niet horen. En Eric Gudde weet wel dat ik niet raar tegen hem doe."

Cambuur verzekerde zich vrijdag voor 99,9 procent van promotie naar de Eredivisie. De Leeuwarders hebben nog vier punten nodig om ook de titel veilig te stellen en zouden dat op 30 april dus tegen naaste belager De Graafschap kunnen doen.