Real Madrid doodop: drie keepers en dertien (!) veldspelers in wedstrijdselectie

Real Madrid doodop: drie keepers en dertien (!) veldspelers in wedstrijdselectie

Gepubliceerd: zaterdag 17 april 2021 om 16:25za 17-04-2021 om 16:25

Real Madrid is nog in de race voor de landstitel én de Champions League, maar loopt op zijn allerlaatste benen. De Koninklijke heeft niet meer dan zestien spelers bij elkaar kunnen krijgen voor het uitduel met Getafe van zondagavond: drie keepers en dertien (!) veldspelers.

Verdedigers Nacho en Ferland Mendy speelden midweeks nog negentig minuten mee tegen Liverpool, maar zijn zondagavond allebei niet beschikbaar. Hetzelfde geldt voor controleur Casemiro, die in El Clásico tegen FC Barcelona een rode kaart kreeg. Het centrale duo Sergio Ramos-Raphaël Varane is al langere tijd afwezig, net als aanvallers Lucás Vazquez en Eden Hazard.

Vooral achterin en op het middenveld is de spoeling dun voor trainer Zinedine Zidane, die middenvelder Federico Valverde al noodgedwongen als rechtsback op moest stellen tegen Liverpool. De spelersgroep snakt al langer naar het einde van het seizoen: de spelers zouden al geen puf meer hebben voor tactische trainingen, die plaats hebben gemaakt voor hersteloefeningen.

Het schema zit echter onverminderd vol: De Koninklijke heeft in ruim één maand tijd nog minstens tien wedstrijden op de planning staan. Zidane en de zijnen hebben nog acht competitieduels de tijd om één punt in te lopen op koploper Atlético Madrid. Bovendien strijdt men met Chelsea om een plek in de Champions League-finale.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie wordt kampioen in Spanje?

Atlético Mdrid
12%
Real Madrid
29%
FC Barcelona
55%
Sevilla
4%
(2664 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws