Bayern spoelt CL-kater weg in topper tegen Weghorst en kan de titel bijna ruiken

17-04-2021 17:25
5

Bayern München is hard op weg om voor de 31e keer in de geschiedenis kampioen van Duitsland te worden. De uitwedstrijd bij nummer drie Wolfsburg was een potentiële bananenschil, maar Der Rekordmeister liet zich niet verrassen: 2-3.

VfL Wolfsburg - Bayern München 2-3
De gasten uit Beieren begonnen uitstekend aan de wedstrijd en stonden binnen het half uur al met 0-2 voor. Goals van toptalent Jamal Musiala en reservespits Eric Maxim Choupo-Moting zorgden voor een veilige marge, die door Wout Weghorst weer verkleind werd. De Nederlandse spits maakte de 1-2 en zag tot zijn teleurstelling dat Musiala nog geen twee minuten later alweer tot scoren kwam.

Die Wölfe gaven de wedstrijd nog niet op. Na tien minuten spelen in de tweede helft sloten ze weer aan bij Bayern door de goal van Maximilian Philipp (2-3) en ze bleven vervolgens ook in de wedstrijd hangen, waardoor een eventuele gelijkmaker lang een optie bleef. Manuel Neuer hield zijn ploeg echter op de been en haalde daarmee de drie punten binnen voor zijn team. Bayern staat met nog vijf wedstrijden te gaan zeven punten voor op RB Leipzig, de nummer twee.

SC Freiburg - Schalke 04 4-0
Het tegen degradatie strijdende Schalke was geen partij voor middenmoter Freiburg, dat zich niet eens bovenmatig hoefde in te spannen om met ruime cijfers te winnen. Lucas Holer, Roland Sallai (uit een door Klaas-Jan Huntelaar veroorzaakte strafschop) en Christian Gunter (twee treffers) velden het vonnis over Die Königsblauen, die alleen in theorie nog in de Bundesliga kunnen blijven. Volgende week zou zomaar het doek kunnen vallen voor de club uit Gelsenkirchen.