'Met deze financiële injectie kan PSV weer gaan aanhaken bij Ajax'

'Met deze financiële injectie kan PSV weer gaan aanhaken bij Ajax'

Gepubliceerd: zaterdag 17 april 2021 om 17:37za 17-04-2021 om 17:37

Theo Lucius denkt dat PSV met de kapitaalinjectie die eraan zit te komen weer kan aanhaken bij Ajax. De Eindhovenaren krijgen naar verluidt zo'n vijftig miljoen euro extra te besteden dankzij een overeenkomst met verschillende investeerders.

De voormalig rechtsback hoopt dat PSV gaat besluiten om het geld uit te geven aan nieuwe spelers. "Als je wil aanhaken bij Ajax, zal je kwaliteit aan je selectie moeten toevoegen", laat Lucius weten aan Omroep Brabant. "Jongens die gelijk aan de bovenkant van de groep zitten en het niveau omhoog trekken."

De fans van de Eindhovenaren moeten volgens 'Boem Boem Theo' niet verwachten dat de club na de financiële injectie structureel gaat meespelen om finaleplaatsen in de Champions League. "Het zal heel moeilijk worden om daarin ooit nog terecht te komen als Nederlandse club. Misschien haal je incidenteel, met wat geluk, de kwart- of halve finale. Maar dan moet alles op zijn plaats vallen."

Lucius weet dat vijftig miljoen euro een klein bedrag is voor grootmachten in het Engelse of Spaanse voetbal. "Financieel kun je namelijk niet meer mee met de allergrootste clubs. Europees succes zal dus lastig worden, maar ik denk dat je hiermee in Nederland wel kan aanhaken bij Ajax."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws