De Mos hoort goede verhalen voor ADO uit België: Een schot in de roos

De Mos hoort goede verhalen voor ADO uit België: "Een schot in de roos"

17-04-2021 19:04
34

Aad de Mos heeft zijn hoop gevestigd op de Pacific Media Group, die eventueel ADO Den Haag over wil nemen. De 74-jarige Hagenaar heeft vanuit België goede verhalen gehoord over het Amerikaanse investeringsbedrijf.

De Pacific Media Group heeft verschillende clubs in West-Europa – waaronder Barnsley (Engeland), AS Nancy (Frankrijk) en KV Oostende (België) – in zijn portefeuille en zoekt momenteel naar een Nederlands filiaal: aanvankelijk had men interesse in FC Den Bosch, maar inmiddels is het vizier verschoven naar ADO Den Haag. De Mos heeft in zijn netwerk informatie ingewonnen. "Wat ik weet van mijn collega's en van bevriende persmensen die in de top van België werken, dat dat wel een schot in de roos is", vertelt hij aan Omroep West over de opmars van KV Oostende.

De Kustboys gaan namelijk als nummer vijf van België de laatste Jupiler Pro League-speelronde in en hebben nog een kleine kans op de play-offs om de landstitel. "Zij hebben een staf van algemeen directeuren, technisch directeuren, scouts en trainers, die rouleren door die clubs heen", legt De Mos uit. "Die hebben enorme ervaring met het opnieuw op poten zetten van clubs die ze overgenomen hebben. Dat zou voor ADO betekenen dat ze geroutineerde en goede mensen krijgen van buitenaf. En dat zou betekenen dat ze schoon schip maken."

De huidige nummer laatst van de Eredivisie verkeert in zwaar weer. ADO heeft een kort geding aangespannen tegen grootaandeelhouder United Vansen en claimt nog recht te hebben op twee miljoen euro. Dat geld zou men zelfs vóór 25 april nodig hebben, om aan zijn betalingsverplichtingen te kunnen voldoen.