Koeman, Dest en De Jong gaan onder gelijke omstandigheden alsnog voor eerste prijs

Koeman, Dest en De Jong gaan onder gelijke omstandigheden alsnog voor eerste prijs

17-04-2021 20:50
31

FC Barcelona heeft de opstellingen voor de Copa del Rey-finale tegen Athletic Bilbao bekendgemaakt. Ronald Koeman liep eerder dit seizoen zijn eerste hoofdprijs als Barça-trainer mis tegen Athletic, maar krijgt een herkansing tegen de Basken.

Koeman geeft Sergiño Dest en Frenkie de Jong opnieuw het vertrouwen en houdt vast aan zijn systeem met drie centrale verdedigers. Ten opzichte van de verloren Clásico bij Real Madrid zijn er twee wijzigingen in de opstellingen. Gerard Piqué is weer opgelapt na een knieblessure en vervangt Ronald Araújo, terwijl Antoine Griezmann voorin zijn landgenoot Ousmane Dembélé aflost.

Barcelona en Athletic staan tegenover elkaar in het Sevillaanse Estadio de La Cartuja, net als op 17 januari. Toen veroverden de Basken de Supercopa, door in de verlenging met 2-3 te winnen: Lionel Messi kreeg toen voor de eerste keer in zijn clubcarrière rood. De ploeg van Marcelino García Toral heeft in de tussentijd nóg een finale afgewerkt, maar moest de Copa del Rey-editie van 2019/2020 aan streekrivaal Real Sociedad laten.

De opstellingen
FC Barcelona: Ter Stegen; Mingueza, Piqué, Lenglet; Dest, Busquets, De Jong, Alba; Griezmann, Messi, Pedri.
Athletic Bilbao: Simón; De Marcos, Yeray, Martínez, Balenziaga; Berenguer, Dani García, López, Muniain; Williams, Raúl García.