Almere kraakt Eagles-formule niet: vrij baan richting promotie voor De Graafschap

Almere kraakt Eagles-formule niet: vrij baan richting promotie voor De Graafschap

17-04-2021 21:50 Laatste update: 21:52
40

Almere City heeft De Graafschap een vrijgeleide gegeven richting promotie. De Flevolanders verloren met 3-0 bij Go Ahead Eagles en daardoor kunnen de Superboeren maandagavond een belangrijke slag slaan.

Om uitzicht te houden op directe promotie moest Almere de bijzonder lastige uitwedstrijd in Deventer zonder kleerscheuren zien te overleven. Alleen op die manier kon het de druk op De Graafschap houden en de promotiestrijd in de Keuken Kampioen Divisie spannend houden. Dat was echter niet aan de verhoudingen op het veld te zien.

Eagles was de bovenliggende partij in de eerste helft en het kwam dan ook verdiend op voorsprong. Martijn Berden werd de diepte in gestuurd en rondde bekwaam af, waardoor de formatie van trainer Kees van Wonderen met 1-0 op zak aan de thee kon. Na rust kreeg het al gauw een uitgelezen kans om de marge te verdubbelen: scheirsrechter Nijhuis kende een strafschop toe en toekomstig AZ-speler Sam Beukema schoot die kalm binnen: 2-0.

Daarna behield Go Ahead de controle en kwam het slotoffensief van Almere eigenlijk nooit echt op gang. De Flevolanders konden het doel niet meer vinden, kregen in de slotfase zelfs nog de 3-0 van Sam Hendriks tegen en kijken daardoor nog steeds tegen een achterstand van drie punten op De Graafschap aan. Die ploeg kan maandagavond met een zege op Jong PSV op zes punten op de concurrentie komen en met nog vier wedstrijden te gaan lijkt dat een veilige marge.

Go Ahead doet met het resultaat ook uitstekende zaken. De Deventer formatie is de nummer vijf en kan nog stijgen, want het staat nu nog maar twee punten achter op Almere en NAC Breda. Daarnaast hengelden de rood-gelen ook twee records binnen: doelman Jay Gorter hield voor de 23e keer de nul dit seizoen en daarnaast zijn de 65 punten van dit seizoen het hoogste aantal van de club in één jaargang ooit.

Door het resultaat op de Adelaarshorst is Cambuur overigens ook officieel gepromoveerd. De Leeuwarders vierden vrijdagavond al feest na de 4-1 thuisoverwinning op Helmond Sport, aangezien ze toen alleen nog maar op doelsaldo ingehaald zouden kunnen worden, maar nu is de promotie dus écht een feit.