'Als Ajax de finale tegen iemand anders had gespeeld, was ik voor Ajax geweest'

'Als Ajax de finale tegen iemand anders had gespeeld, was ik voor Ajax geweest'

17-04-2021 22:35
57

Theo Janssen hoopt zondag als vanzelfsprekend dat Vitesse de beker wint. De Arnhemmers spelen tegen Ajax, een club waar de gewezen middenvelder ook speelde, maar van gemengde gevoelens is geen enkele sprake.

Janssen hoopt van ganser harte dat Vitesse de dennenappel omhoog mag houden. "Dat is wel duidelijk", zegt hij in een interview met Ajax Showtime. "Ik ben opgegroeid met Vitesse, ben altijd al supporter geweest en heb er het grootste gedeelte van mijn loopbaan gespeeld. Ik heb natuurlijk wel een jaartje bij Ajax gespeeld en als Ajax tegen iemand anders had gespeeld, was ik voor Ajax geweest. Alleen nu is het wel duidelijk dat ik Vitesse aanhang."

De analist van de NOS en RTL geeft 'zijn' Arnhemse club een goede kans op bekerwinst omdat het op en top gemotiveerd is. "Voor Ajax is het een tussendoortje op weg naar de titel en dat is het verschil. Voor Ajax is de titel het belangrijkste en de beker is een prijs die ze graag willen winnen, terwijl voor Vitesse het winnen van de beker een absolute hoofdprijs is. Het seizoen van Ajax is niet wel of niet geslaagd met het winnen van de beker en bij Vitesse speelt dat denk ik een grotere rol."

Veel doelpunten zijn in ieder geval gewenst in huize Janssen. "Ik hoop op een spannende wedstrijd met veel goals. Ik vind het vaak niet heel leuk om naar finales te kijken, maar laten we hopen dat we een mooie finale gaan krijgen met veel doelpunten."