De Jong is gevierde man bij Barcelona: 'Een machine, wat wil je nog meer doen?'

De Jong is gevierde man bij Barcelona: 'Een machine, wat wil je nog meer doen?'

17-04-2021 23:59 Laatste update: 18-04-2021 13:52
70

FC Barcelona won zaterdagavond de eerste prijs onder Ronald Koeman. Athletic Club werd in een eenzijdige Copa del Rey-finale met 4-0 verslagen en de Spaanse kranten hebben vooral lof voor die ene middenvelder uit Arkel: Frenkie de Jong.

De kop van Marca bij het spelersrapport luidt 'Frenkie de Jong is een machine'. De sportkrant laat optekenen dat de Nederlandse spelmaker een lesje voetballen gaf en dat hij overal op het veld van waarde was. 'Assists, een goal, defensieve acties: er kan niet meer gedaan worden in een voetbalwedstrijd', zo valt er te lezen.  

Sport beloont de voormalig Ajacied met een perfecte score: een 10. De rapporteur legt uit dat De Jong het als centrale verdediger al goed deed, maar dat hij als middenvelder al helemaal ontketend was. De goal en de twee assists waren, zo denkt Sport, verdiend voor 'de voetballer die van onschatbare waarde is voor Ronald Koeman en Barcelona'.

De middenvelder uit Arkel krijgt ook van El Desmarque de titel voor man van de wedstrijd en wordt beoordeeld met een 9. 'De pure allrounder', zo vat de grote Spaanse krant de wedstrijd en prestatie van De Jong samen. 'Zijn goal in La Cartuja is de beloning voor geduld, hard werken, doorzettingsvermogen en intelligentie van een jongen die dit seizoen heeft laten zien dat hij hét gezicht van een nieuw Barcelona-tijdperk kan worden'.

'De perfecte wedstrijd', zo kopt La Vanguardia over het spel van De Jong. De krant zag dat de Nederlander zich duidelijk vermaakte op het veld, dat hij maar niet stopte met rennen en dat hij overal op het veld te vinden was. De conclusie is dan ook helder: de uitblinker van zaterdagavond noteerde 'een prestatie om in te lijsten'.

Tenslotte looft ook El Mundo Deportivo de excellerende spelmaker. Zij zagen een speler die koste wat het kost zijn eerste prijs als speler van Barcelona wilde winnen en daardoor de regie in de wedstrijd in handen nam. De 'alomtegenwoordige' De Jong was, zo schrijft MD, uitbundig in zijn spel en zowel de goal als de twee assists waren volgens de auteur van pure klasse.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie