'Neres valt buiten de boot bij Ajax, Vitesse heeft Doekhi terug tegen oude club'

'Neres valt buiten de boot bij Ajax, Vitesse heeft Doekhi terug tegen oude club'

18-04-2021 08:25 Laatste update: 08:26
104

Ajax heeft razendsnel de scherven bijeen moeten rapen na de uitschakeling tegen AS Roma in de Europa League. Het Algemeen Dagblad verwacht dat trainer Erik ten Hag weinig aan zijn opstelling zal sleutelen voor de bekerfinale tegen Vitesse zondag.

Ten opzichte van het duel in het Stadio Olimpico ontbreekt waarschijnlijk alleen Sean Klaiber, die met hamstringklachten kampt. Dat is een hard gelag voor de rechtsback, want hij dreigt nu voor de derde keer een bekerfinale mis te lopen. Dat overkwam hem in 2016 en 2020 ook als speler van FC Utrecht. Devyne Rensch is wel fit genoeg en neemt zijn plekje vermoedelijk over in De Kuip.

Verder keert ook Sebastién Haller terug in het team. Volgens het AD zal dat ten koste gaan van David Neres. Zijn Braziliaanse landgenoot Antony krijgt de voorkeur op rechtsbuiten, terwijl aanvoerder Dusan Tadic op de andere flank staat.

Bij Vitesse keert Danilho Doekhi terug. De verdediger, die een verleden heeft bij Ajax, miste de generale repetitie tegen ADO Den Haag (0-0) vanwege een blessure. In de bekerfinale lost hij Alois Oroz echter weer af. Verder zijn de ogen gericht op Riechedly Bazoer en Oussama Tannane in het 5-3-2 systeem van Thomas Letsch.

De finale van de KNVB Beker begint zondag om 18.00 uur in De Kuip.

Vermoedelijke opstellingen
Ajax: Stekelenburg; Rensch, Timber, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Klaassen, Gravenberch; Antony, Haller, Tadic.

Vitesse: Pasveer; Dasa, Doekhi, Bazoer, Rasmussen, Wittek; Bero, Tannane, Tronstad; Broja, Openda