'Je zult mij nooit horen zeggen dat ik kampioen ben geworden met Feyenoord'

'Je zult mij nooit horen zeggen dat ik kampioen ben geworden met Feyenoord'

18-04-2021 08:39
34

Sven van Beek hoopt een pikdonkere periode achter zich gelaten te hebben. De 26-jarige verdediger van Feyenoord leeft op huurbasis bij Willem II op na jaren vol blessureleed.

Zo miste Van Beek het hele kampioensjaar van Feyenoord vanwege een slepende voetblessure. "Daar stond ik dan, bij de huldiging op de Coolsingel, op m'n krukken", zegt hij tegen het Brabants Dagblad. "Ik ben een jongen van de club, maar ik had geen enkel aandeel gehad in de titel. Gewoon nul. Ik voelde het geluk en succes niet. Je zult mij ook nooit horen zeggen dat ik kampioen ben geworden met Feyenoord, want dat bén ik niet."

Wedden

Meer odds

In de voorbereiding op het seizoen 2019/2020 ging het weer mis voor de mandekker, ditmaal door een enkelblessure. In februari 2020 keerde hij terug, maar na een korte invalbeurt tegen Fortuna Sittard werd het seizoen afgebroken vanwege corona. "En in de voorbereiding op het huidige seizoen raakte ik wéér geblesseerd, aan diezelfde enkel. En wéér moest ik onder het mes."

"Er zijn genoeg momenten geweest waarop ik het totaal niet meer zag zitten om überhaupt weer te gaan voetballen", geeft Van Beek toe. "Het lastigste aan revalideren is dat je telkens wat stapjes vooruit zet, maar daarna ook weer één of twee terug. Dat heb ik in al die tijd zo'n tien of twintig keer meegemaakt... Dat breekt je op een gegeven moment gewoon op."

Dat merkte zijn familie ook. "Ik was soms echt niet te genieten thuis, iedereen zag dat het me helemaal aan het opvreten was. Ik zat in de bloei van mijn voetballeven, had toen op mijn top moeten zitten, en dan kom je ineens in zo'n hel terecht", aldus Van Beek, die na dit seizoen uit zijn contract loopt bij Feyenoord. Waar zijn toekomst ligt, is nog onduidelijk.