'Verwacht in voorbereiding kans om een plekje te bemachtigen bij Ajax'

'Verwacht in voorbereiding kans om een plekje te bemachtigen bij Ajax'

18-04-2021 08:55
56

Victor Jensen is door Ajax verhuurd aan FC Nordsjaelland, waar hij samenspeelt met Kamaldeen Sulemana. De 21-jarige Deen geeft zeer hoog op over de vleugelaanvaller, die in de belangstelling zou staan van de Amsterdammers.

"Bij Ajax zou Sulemana zeker passen", zegt Jensen in gesprek met Ajax Showtime. "Hij is één van de snelste buitenspelers die ik ooit heb gezien en in de één-tegen-één is hij ook geweldig. We gaan zien hoe en waar hij eindigt, maar het is duidelijk dat zijn plafond nog niet is bereikt, want hij heeft buitengewoon veel talent en dus potentie."

Zelf hoopt Jensen zich via de Deense club ook in de kijker te spelen bij Ajax. "Ajax vond dat ik minuten moest maken op het hoogste niveau. Ik trainde veel met het eerste, maar speelde alles bij Jong Ajax. Nordsjaelland bleek en blijkt de perfecte match, vanwege hun manier van voetballen. En zij waren bereid mij een half jaar te huren. Een langere periode of een definitief vertrek was geen optie."

Jensen speelt bij Nordsjaelland als valse spits of nummer tien. Hij was tot dusver goed voor drie goals en drie assists in twaalf duels. Na dit seizoen hoopt hij voor zijn kans te gaan bij Ajax. "Wat ik verwacht, is dat ik in de voorbereiding een kans krijg om een plekje te bemachtigen. Het is logisch dat ik volgend seizoen grotendeels op het hoogste niveau wil spelen, waar dat ook mag zijn. Ik hoop dat dat bij Ajax is."

"Als dat betekent dat ik ook wat duels in Jong Ajax moet spelen, dan is dat geen probleem", voegt Jensen daaraan toe. "Wat er gaat gebeuren ligt niet alleen aan mij, maar als dat wel zo zou zijn, voetbal ik nog vele jaren bij Ajax."