Grote zorgen om De Bruyne: 'Ze zeggen mij dat het er niet goed uitziet'

Grote zorgen om De Bruyne: 'Ze zeggen mij dat het er niet goed uitziet'

18-04-2021 10:28
27

Bij Manchester City zit de schrik erin na de blessure van Kevin De Bruyne. De middenvelder moest in de halve finale van de FA Cup tegen Chelsea (1-0 voor The Blues) geblesseerd naar de kant en dreigt nu een tijdje uit de roulatie te zijn.

De Belg hinkte na een duel aan de zijlijn en moest gewisseld worden, waarna Chelsea meteen toesloeg en via Hakim Ziyech op voorsprong kwam. Het is nog onduidelijk welke blessure De Bruyne heeft opgelopen, maar Pep Guardiola lijkt alvast niet te rekenen op een snelle terugkeer van onze landgenoot. "Hij heeft pijn", gaf Guardiola na de wedstrijd aan. "Zondag gaat ze een test uitvoeren, maar er wordt mij verteld dat het er niet goed uitziet."

Een lange afwezigheid zou een klap zijn voor Manchester City, dat in een belangrijke fase van het seizoen zit. Woensdag volgt nog een competitiewedstrijd tegen Aston Villa. Daarna staan de League Cup-finale tegen Tottenham (25 april) en de eerste wedstrijd in de halve finale van de Champions League tegen PSG (28 april) op het programma. De kans dat De Bruyne fit is voor die wedstrijden lijkt klein.