Mindere fase Gravenberch: 'Hij moet nog niet eens aan het buitenland denken'

Mindere fase Gravenberch: 'Hij moet nog niet eens aan het buitenland denken'

18-04-2021 12:18
66

Ryan Gravenberch maakt duidelijk een mindere fase door, maar dat is volgens Kiki Musampa niet zo gek. De oud-speler van de Amsterdammers adviseert de achttienjarige middenvelder nog minstens één jaar bij Ajax te blijven.

"We moeten realistisch zijn: op zijn leeftijd kun je niet verwachten dat hij constant is en continu een hoog niveau vertoont", vertelt Musampa bij Goedemorgen KNVB Beker op ESPN. "Het is logisch dat hij momenten heeft waarop het minder is. Dan gaat het er echter om wat zijn respons is. Reageert hij er goed op en geeft hij nog steeds alles? Als dat zo is, komt hij wel weer op zijn niveau."

Musampa ziet bovendien dat tegenstanders zich steeds meer instellen op de kwaliteiten van Gravenberch. "Een tegenstander ziet ook zijn kwaliteiten, dat is logisch. Hij zal op zoek moeten gaan naar de vrije ruimtes. Nu komt hij vaak de bal halen, maar soms moet hij juist wat langer wegblijven of meer ruimte aan de zijkant gaan zoeken. Hij zal daar slimmer in moeten worden om zodoende toch aan de bal te komen."

Gravenberch is desondanks verzekerd van een basisplaats bij Ajax en is ook uitgegroeid tot Oranje-international. Toch vindt Musampa het nog te vroeg voor een transfer. "Hij speelt, hij kan zich ontwikkelen en doet het normaliter goed. Hij moet nog niet eens aan het buitenland denken, vind ik. Het is beter om met twee jaar Eredivisie-ervaring de stap naar het buitenland te maken, dan om nu - na een jaar met wat ups en downs - al te gaan."