Flick zorgt voor 'totale verrassing' bij Bayern-bestuur: 'Hij kiest z'n eigen weg'

Flick zorgt voor 'totale verrassing' bij Bayern-bestuur: 'Hij kiest z'n eigen weg'

18-04-2021 12:40
29

Julian Nagelsmann wordt als torenhoge favoriet gezien om Hansi Flick op te volgen bij Bayern München. Onder meer clubicoon Lothar Matthäus durft wel te voorspellen hoe de stoelendans in de top van het Duitse voetbal eruit gaat zien.

"Mijn mening is duidelijk: Flick gaat naar het Duitse elftal, Nagelsmann naar Bayern en Jesse Marsch (coach van Red Bull Salzburg, red.) naar RB Leipzig", vertelt Matthäus bij Sky. Het zou hem verbazen als Der Rekordmeister niet reeds heeft geïnformeerd naar Nagelsmann. "Natuurlijk hebben ze nog niet direct met hem gesproken, maar er is wel contact geweest met zijn management, daar blijf ik bij. Ik weet zeker dat hij Flick zal opvolgen."

Dat Flick vertrekt bij Bayern kwam niet als een verrassing, maar het moment waarop hij dat bekendmaakte wel. Volgens Duitse media werden voorzitter Karl-Heinz Rummenigge en zijn opvolger Oliver Kahn totaal verrast. "Hij wilde de clubleiding niet bewust bedriegen, maar hij wil zijn eigen weg kiezen en niet wachten op de beslissing van hogerhand", aldus Mathäus.

De Duitse voetballegende wijst vooral naar het bestuur van Bayern. "Flick wilde het anders oplossen. Hij zocht geen conflict, maar het was niet mogelijk om het op een harmonieuze manier op te lossen met Bayern." Het werk van de coach verdient volgens hem waardering. "Onder Flick kwam de sfeer terug zoals die was onder Jupp Heynckes."

Flick lag al enige tijd overhoop met technisch directeur Hasan Salihamidzic. Vooral over het transferbeleid was er onenigheid.