'Ziyech was de beste en legt criticasters het zwijgen op met briljant optreden'

18-04-2021 13:32 Laatste update: 14:08
47

Hakim Ziyech is de gevierde man na de 1-0 zege van Chelsea op Manchester City in de halve finale van de FA Cup. De oud-Ajacied prijkt op menig voorpagina in Engeland en wordt onder meer door Sky Sports en de BBC uitgeroepen tot Man of The Match.

Beide omroepen beloonden het optreden van Ziyech met een 8. De aanvallende middenvelder zorgde op Wembley voor het enige doelpunt van de wedstrijd, op aangeven van Timo Werner. Ook The Sun deelt een 8 uit. 'Hij speelde goed in de eerste helft en probeerde veel kansen te creëren aan de bal. Hij hield goed in bij de goal om vervolgens te kunnen scoren, maar hij had oog-in-oog met de keeper een tweede moeten maken.'

The Daily Mail sluit zich bij eerdere media aan. 'Een zeldzame basisplaats voor de Marokkaan en hij antwoordde met een geweldig optreden en het allesbeslissende doelpunt tien minuten na rust. Een tweede treffer werd voorkomen door Steffen.' Sports Illustrated is ook lyrisch over het optreden van Ziyech en geeft hem zelfs een 9. 'Chelsea's beste en meest effectieve speler. De Marokkaan legde zijn criticasters het zwijgen op met een absoluut briljant optreden als nummer tien. Hij maakte het enorm belangrijke doelpunt en richtte ravage aan in het strafschopgebied van City gedurende het duel.'

Football London raakte onder de indruk van 'een aantal prachtige passes van de 28-jarige', waarmee Ziyech nog maar eens een 8 ontvangt. 'Hij was het hele duel een constant gevaar.' Het medium oordeelt dat hij 'een waarschuwing heeft afgegeven aan de rivalen van Chelsea'. 'Ziyech maakte de fans van Chelsea duidelijk dat ze het beste nog niet hebben gezien. De middenvelder beleefde zijn grootste moment in een Chelsea-shirt sinds zijn komst van Ajax door de voorzet van Werner binnen te werken. Hij maakte indruk.'

Chelsea-manager Thomas Tuchel sprak na afloop eveneens zijn waardering uit voor de voormalig Ajax-spelmaker, die nog niet veel aan bod was gekomen onder de Duitser.