Bayern hekelt Flick na 'eenzijdige aankondiging' en schenden van afspraken

Bayern hekelt Flick na 'eenzijdige aankondiging' en schenden van afspraken

18-04-2021 14:15 Laatste update: 14:30
21

Bayern München keurt de uitspraken van trainer Hansi Flick af. De oefenmeester maakte zaterdag na de overwinning bij VFL Wolfsburg (2-3) publiekelijk bekend dat hij vertrekt bij Bayern, terwijl er volgens Der Rekordmeister andere afspraken zijn gemaakt.

Zondagmiddag reageert Bayern in een statement op de uitspraken van Flick. Daarin stelt de koploper van de Bundesliga dat Flick afgelopen week zijn vertrekwens kenbaar heeft gemaakt bij de clubleiding. 'Hansi Flick en Bayern spraken toen af ​​om zich te concentreren op de wedstrijden tegen VfL Wolfsburg, Bayer 04 Leverkusen en 1. FSV Mainz 05, om zo de volledige concentratie voor deze belangrijke duels te behouden', schrijft Bayern.

Flick heeft die afspraak dus geschonden, door zijn vertrek na de wedstrijd tegen Wolfsburg al bekend te maken. Bayern keurt 'de eenzijdige aankondiging van Flick' af. De Duitsers stellen dat de gesprekken tussen de club en Flick over een week hervat zullen worden.

Flick is bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van Bayern. Tot dusver won hij al zes prijzen met de Duitse grootmacht: het landskampioenschap, de DFB Pokal, de Champions League-trofee, de wereldbeker voor clubs én de supercups van Duitsland en Europa. Momenteel is Bayern nog maar op één front actief: de formatie van Flick is al uitgeschakeld in de Champions League en DFB Pokal.