'Gewelddadige confrontatie tussen supporters Feyenoord en Ajax voor bekerfinale'

'Gewelddadige confrontatie tussen supporters Feyenoord en Ajax voor bekerfinale'

18-04-2021 15:54 Laatste update: 16:54
163

Supportersgeweld, enkele uren voor de aftrap van de bekerfinale. In Delft is een confrontatie ontstaan tussen aanhangers van AjaxFeyenoord en mogelijk ook ADO Den Haag.

Volgens het lokale Dagblad 070 zijn supportersgroepen van Ajax en Feyenoord slaags geraakt. Zo'n 200 tot 300 supporters van Feyenoord hadden zich verzameld in de parkeergarage van de IKEA in Delft. Ongeveer 100 Ajax-fans die op de spelersbus stonden te wachten, werden 'op een onverwacht moment' aangevallen. De NOS meldt dat het leek te gaan om een afgesproken treffen. De Telegraaf spreekt ook van betrokken supporters van ADO Den Haag.

De Mobiele Eenheid heeft ingegrepen en de politie verrichtte in totaal 32 aanhoudingen, zo weet Omroep West. De supporters sloegen op de vlucht en de meesten kwamen weg. Anderen werden op verschillende plekken in de omgeving gearresteerd. De selectie van Ajax zou in WestCord hotel in Delft hebben overnacht, naast de lokale IKEA. Ajax en Vitesse trappen zondag om 18.00 uur af in De Kuip, waar op het veld wordt gestreden om de KNVB Beker. Supporters zijn niet welkom.