Opdam bij Apeldoornse amateurclub na curieus PSG-avontuur: 'Ik blijf erin geloven'

Opdam bij Apeldoornse amateurclub na curieus PSG-avontuur: 'Ik blijf erin geloven'

18-04-2021 16:33
9

Levi Opdam maakte begin 2019 de transfer van zijn leven, toen hij als clubloze speler plotseling werd binnengehaald door Paris Saint-Germain. Dat avontuur eindigde echter later dat jaar: Opdam kwam vervolgens bij TOP Oss terecht en loopt nu rond bij amateurclub Columbia in Apeldoorn.

Opdam had in Nederland voor AZ en Go Ahead Eagles gespeeld, maar werd via via benaderd voor het tweede elftal dat PSG op wilde zetten. "We kwamen er vrij snel uit en ik tekende voor een half jaartje", vertelt hij aan Voetbal International. De toen 22-jarige Alkmaarder trainde apart van de hoofdmacht, maar kwam af en toe één van zijn beroemde 'collega's' tegen: Ángel Di María bijvoorbeeld. "Dan was ik wel onder de indruk. Het is toch die man die ik altijd op televisie heb gezien."

Aanvankelijk viel Opdam in de smaak bij PSG 2. Zo had hij regelmatig contact met de Braziliaanse ex-Ajacied Maxwell, die zitting had genomen in het PSG-bestuur. "Hij gaf vaak complimenten na een wedstrijd en was erg positief over me." Het tweede team werd echter van de ene op de andere dag opgeheven en Opdam verkaste naar TOP Oss. Daar was hij ook weer snel vertrokken. Stages bij Helmond Sport en De Graafschap leverden niets op. "Het ging voor mijn gevoel goed. Alleen kozen die clubs ervoor om niet met mij in zee te gaan. Helmond koos bijvoorbeeld voor een jongere speler. Allebei werd het net niet."

Inmiddels traint hij – amper twee jaar na zijn PSG-avontuur – mee bij de amateurs van Columbia en werkt hij bij beddenfabrikant Auping. Opdam blijft echter strijdbaar en heeft de hoop op een rentree als prof nog niet opgegeven. "Ik heb wel een plan B, maar probeer de focus alleen op plan A te houden", vertelt hij. "Binnen een paar maanden kun je van grote hoogte zo weer naar beneden gaan, maar ik blijf in mijn droom geloven."