KNVB neemt Super League-standpunt in: 'We staan volledig achter dit statement'

KNVB neemt Super League-standpunt in: 'We staan volledig achter dit statement'

Gepubliceerd: zondag 18 april 2021 om 18:14zo 18-04-2021 om 18:14

De KNVB is fel tegen een Super League. Dat heeft de Nederlandse voetbalbond zondag laten weten in een duidelijk statement via de officiële kanalen.

'De KNVB staat volledig achter dit statement van de UEFA, de Super League is niet in het belang van het Nederlands voetbal', melden de beleidsbepalers vanuit Zeist. De voetbalbond schaart zich daarmee achter de UEFA en de voetbalbonden plus nationale competities van Engeland, Spanje en Italië.

Zondag lekte uit dat twaalf clubs - Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur uit Engeland, Real Madrid en Atlético Madrid uit Spanje en Juventus, Internazionale en AC Milan uit Italië - een principe-akkoord hebben bereikt over een nieuw te vormen en lucratieve Super League.

De UEFA maakte vervolgens duidelijk dat clubs en spelers die deelnemen, worden verbannen van alle andere nationale en internationale competities. 'Het is een project dat is ontstaan uit puur egoïsme van een paar clubs, nota bene in een tijd waarin de samenleving juist meer solidariteit kan gebruiken', aldus de Europese voetbalbond.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Wat vind jij van de Super League?

Goed idee
12%
Slecht idee
88%
(1365 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws