De Boer verrast door 'aparte' wissel bij Ajax: 'De gouden pik van Ten Hag'

De Boer verrast door 'aparte' wissel bij Ajax: 'De gouden pik van Ten Hag'

18-04-2021 20:12
30

Ronald de Boer werd verrast door de wissel van Antony in de slotfase van de bekerfinale tussen Ajax en Vitesse, maar trainer Erik ten Hag kreeg gelijk. Het heeft alles te maken met zijn 'gouden pik', aldus de ESPN-analist.

Antony was bezig aan een sterke finale, totdat hij in de laatste minuten werd gewisseld voor David Neres. Die tekende in de blessuretijd voor de beslissende goal (2-1). "Het was apart, want volgens mij zat Antony aardig in de wedstrijd", reageert De Boer in de ESPN-studio.

"Ik dacht: nou, waarom zou hij gewisseld worden? Maar het is goed dat Sébastien Haller mocht blijven staan, want hij gaf de assist op Neres. Een gouden wissel, zou ik zeggen", aldus De Boer. "De gouden pik van Ten Hag."

Ajax speelde in de slotfase tegen tien man van Vitesse na een rode kaart voor Jacob Rasmussen, die Antony onderuit haalde. "Rare actie", oordeelt De Boer. "Hij is ook totaal niet zo'n type." Kenneth Perez spreekt van een 'belachelijke rode kaart' voor zijn landgenoot. "Hij was zó te laat..."