Ten Hag in de wolken: 'Zijn er mensen die aan hem twijfelen? Hij was weergaloos'

Ten Hag in de wolken: 'Zijn er mensen die aan hem twijfelen? Hij was weergaloos'

18-04-2021 21:23
87

Erik ten Hag is dolblij met de bekerwinst in De Kuip. De 'onverzadigbare' trainer leidde Ajax zondagavond naar de vierde prijs onder zijn leiding.

Ten Hag is trots, nadat Ajax donderdag nog door AS Roma uit de Europa League werd gekegeld. Het duurde even voordat hij bij ESPN verscheen, omdat hij eerst het feestje wilde vieren met zijn spelers. "Prijzen moet je vieren, dat hebben we samen met de ploeg kunnen doen", lacht hij. "Helaas was het niet met de fans, maar we zijn er dolblij mee."

Voor Ten Hag is het zijn vierde prijs als Ajax-trainer: twee keer de KNVB Beker, éénmaal de landstitel en de Johan Cruijff Schaal. "Wat prijzen betreft ben ik onverzadigbaar, het is nooit genoeg. Als je niet meer de jacht daarop voelt, moet je stoppen." Eenvoudig ging het niet tegen Vitesse. "Maar dit is gewoon heel knap. Je ziet vaak dat ploegen die donderdag spelen, het weekend erna verliezen. Ik ben trots op het karakter dat we hebben getoond."

Complimenten zijn er voor matchwinner en Ryan Gravenberch, maar Ten Hag is vooral lovend over Antony. "Hij was weergaloos. Zijn er mensen die aan hem twijfelen? Daar ben ik het niet mee eens. Thuis tegen Roma speelde hij ook uitstekend, maar toen viel de goal niet. Hij creëerde wel vier kansen en had geweldige acties. Hij deed precies wat we van hem verwachten."