Real Madrid houdt met tong op de schoenen punt over tegen Getafe en raakt achterop

18-04-2021 22:52
35

Real Madrid zat na zijn gewonnen Clásico op rozen, maar dreigt toch weer achterop te raken in de Primera División-titelrace. De Koninklijke slaagde er amper in om elf spelers bij elkaar te krijgen voor het uitduel met Getafe en moest zich tevredenstellen met een doelpuntloos gelijkspel tegen de laagvlieger.

De Koninklijke had aanvankelijk dertien veldspelers en drie keepers geselecteerd, maar zag ook nog Federico Valverde afhaken. Uiteindelijk werd er een aantal spelers van Real Madrid Castilla opgetrommeld om op de bank plaatsnemen: zij zaten naast Toni Kroos en Karim Benzema, die rust kregen.

Mariano Díaz zag een treffer worden afgekeurd, maar Getafe kreeg voor rust de beste kansen. De thuisploeg wist echter niet te profiteren van de personele problemen bij de tegenstander: Jaime Mata had de openingstreffer op zijn hoofd, maar raakte de paal. Na rust moest Thibaut Courtois zijn ploeg er doorheen slepen. De doelman redde spectaculair op inzetten van oude Eredivisie-bekende Enes Ünal en Nemanja Maksimovic.

Het bleef dus bij 0-0 in het Coliseum Alfonso Pérez: Real Madrid staat nu drie punten achter op stadgenoot Atlético Madrid, dat eerder op de zondag won van hekkensluiter Eibar. De Koninklijke is wel in het voordeel qua onderling resultaat. Dat is het ook ten opzichte van nummer drie FC Barcelona, dat echter nog een wedstrijd tegoed heeft en zijn eeuwige rivaal nog kan passeren.