Van der Sar belt 'constant' na Super League-bom: 'Zelfs meteen na bekerfinale'

Van der Sar belt 'constant' na Super League-bom: 'Zelfs meteen na bekerfinale'

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 07:22ma 19-04-2021 om 07:22

De aankondiging over de Super League lijkt gevolgen te hebben voor Edwin van der Sar. Juventus-voorzitter Andrea Agnelli verlaat de ECA, waardoor de algemeen directeur van Ajax mogelijk instapt als interim-baas van de belangenvereniging van topclubs uit het Europese voetbal.

Twaalf eliteclubs - Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, Real Madrid, Atlético Madrid, Juventus, Internazionale en AC Milan - maakten zondagavond bekend een Super League te willen vormen. Daarmee verlaten ze ook de ECA, waardoor Juve-baas Agnelli met onmiddellijke ingang stopt als voorzitter.

Hoewel de ECA officieel nog niets heeft bevestigd, ligt het voor de hand dat Van der Sar als vice-voorzitter van de belangenvereniging 'promotie' gaat maken. Zondagavond laat nam hij al een schot voor de boeg. 'Het was een drukke dag met voortdurende telefoontjes en videomeetings met de ECA, zelfs meteen na het laatste fluitsignaal bij de bekerfinale', aldus Van der Sar via Twitter.

Real Madrid-baas Florentino Pérez gaat de nieuwe Super League leiden, terwijl Agnelli en Manchester United-bobo Joel Glazer zijn gebombardeerd tot vice-voorzitters. Bij de ECA werkten Van der Sar en Agnelli nauw samen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws