50 miljoen voor PSV, discussie bij Studio Voetbal: 'Druppel op de gloeiende plaat'

50 miljoen voor PSV, discussie bij Studio Voetbal: 'Druppel op de gloeiende plaat'

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 08:20ma 19-04-2021 om 08:20

PSV probeert de achterstand op Ajax te overbruggen met een kapitaalinjectie van 50 miljoen euro, zo bleek afgelopen weekend. Bij Studio Voetbal zijn de reacties wisselend.

Robert van der Wallen, miljardair en president-commissaris van PSV, verwacht de komende maanden 50 miljoen euro te verzamelen om een belangrijke stap voorwaarts te kunnen zetten met de Eindhovense club. Daarmee moet ook de kloof met bekerwinnaar en aanstaande kampioen Ajax kleiner worden.

"Het is goed voor de Nederlandse competitie dat het wat dichter bij elkaar ligt", reageert Theo Janssen bij Studio Voetbal. Tafelgenoot Kees Jansma relativeert het echter. "In deze internationale markt is dat niet zo veel", zegt hij. "Het is een druppel op de gloeiende plaat."

KNVB-directeur Eric Gudde is het daar op zijn beurt niet mee eens. Hij roemt het initiatief van de sponsoren. Gudde schat de coronaschade voor het voetbal op een bedrag tussen de 80 en 100 miljoen. "Het is nog moeilijk in te schatten hoeveel clubs er in de problemen zitten. Wel is duidelijk dat ze heel veel te danken hebben aan fans en sponsors."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws