Breaking news

PSV passeert AZ: nog twee wedstrijden overleven voor Champions League-ticket

Weghorst geschokt: 'Ik heb er veel over nagedacht, het laat me niet koud'

Weghorst geschokt: 'Ik heb er veel over nagedacht, het laat me niet koud'

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 08:52ma 19-04-2021 om 08:52

Wout Weghorst heeft een week na zijn bekritiseerde optreden bij televisiezender ZDF afstand genomen van de aantijgingen dat hij een 'corona-ontkenner' zou zijn. De doelpuntenmachine van VfL Wolfsburg stelt dat hij verkeerd is begrepen.

"Ik wil heel duidelijk zijn: ik ben geen corona-ontkenner", zegt Weghorst tegen NDR Sportclub. "Overal ter wereld gaan mensen eraan dood, dat is schokkend. Ik had het meteen zo moeten formuleren. De vragen verrasten me. En Duits is niet mijn moedertaal. Ik heb er de laatste dagen veel over nagedacht en kan me nu beter uitdrukken."

Weghorst kwam eind 2020 slecht in het nieuws door twee Instagram-posts, die hij later verwijderde. Hij zette vraagtekens bij het coronabeleid en haalde daarbij de omstreden arts en complotdenker Christiane Northrup aan. Weghorst bood zijn excuses aan, maar na zijn uitspraken bij ZDF kwam hij weer in het middelpunt van de belangstelling te staan.

De topscorer van Wolfsburg heeft inmiddels om tafel gezeten met sportief directeur Jörg Schmadtke. Bij de club is het geen issue meer. Weghorst: "Meteen na de uitzending had ik het gevoel: heb ik wel de juiste woorden gebruikt? Toen zag ik alle reacties op internet en Instagram en werd er in Nederland ook veel over gezegd. Dat laat me niet koud."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws