Mister PSV en Eredivisie-topscorer Willy van der Kuijlen (74) overleden

Mister PSV en Eredivisie-topscorer Willy van der Kuijlen (74) overleden

19-04-2021 09:01 Laatste update: 09:32
168

Willy van der Kuijlen is overleden. Dat maakt PSV maandagochtend bekend. De topscorer aller tijden van de Eredivisie, die leed aan Alzheimer, werd 74 jaar.

PSV deelt 'met een enorm gevoel van verslagenheid' mee dat Van der Kuijlen is overleden. 'Skiete Willy' blijft tot in de eeuwigheid verbonden aan de Eindhovense club. 'Geen enkele speler zal de prestaties van Van der Kuijlen bij PSV ooit evenaren', aldus PSV.

Van der Kuijlen is met 308 doelpunten topscorer van PSV en de Eredivisie. In achttien seizoenen droeg de geboren Helmonder ruim 500 keer het shirt van de Eindhovense club, wat hem met recht de titel 'Mister PSV' opleverde. Later was hij als jeugdtrainer, assistent-trainer, scout en clubicoon verbonden aan de club.

'Nooit voelt Skiete Willy zich ergens te groot voor', aldus PSV. De laatste jaren werd Van der Kuijlen regelmatig ingeschakeld voor de presentaties van de nieuwste aankopen. 'Zijn belangrijkste handelsmerk blijft voor altijd kappen, schieten, scoren, vooral heel veel scoren; Willy van der Kuijlen is voor altijd Mister PSV.'

Van der Kuijlen werd in 1966, 1970 en 1974 topscorer van de Eredivisie, maar zijn bescheidenheid stond een imposante interlandcarrière bij het Nederlands elftal in de weg. Zo bedankte hij door spanningen met de Ajax-enclave voor het WK in 1974. De teller bleef steken op 22 interlands, waarin Van der Kuijlen zeven keer scoorde.