Klaassen 'verklapt' voorspellende gave: 'Nu makkelijk, maar we zeiden het echt'

Klaassen 'verklapt' voorspellende gave: 'Nu makkelijk, maar we zeiden het echt'

19-04-2021 09:15 Laatste update: 09:29
49

Davy Klaassen wist dat David Neres bij een invalbeurt zou gaan scoren in de bekerfinale tegen Vitesse. De Braziliaanse invaller zette in de blessuretijd de 2-1 op het scorebord en besliste zo de finale in de Rotterdamse Kuip.

In de 88ste minuut werd Klaassen samen met Antony naar de kant gehaald door trainer Erik ten Hag. Neres en Jurgen Ekkelenkamp kwamen binnen de lijnen met nog een paar minuten te spelen. Een paar minuten eerder kwam Vitesse met tien man te staan na een bikkelharde charge van Vitesse-verdediger Jacob Rasmussen die met een rode kaart moest vertrekken.

Klaassen baalde van het feit dat hij met een 1-1 stand gewisseld werd, maar voelde dat het goed zou komen. "Ik ben nooit blij als ik word gewisseld en dacht ook nu: shit, ik wil blijven staan", vertelt de middenvelder aan AjaxLife. "Misschien gek hoor, maar op de bank zeiden we wel gelijk tegen elkaar: oke, Neres gaat scoren."

En zo geschiedde. Op aangeven van spits Sébastien Haller besliste Neres de bekerfinale in het voordeel van de Amsterdammers. "Dat is nu natuurlijk makkelijk praten, snap ik, maar we zeiden het echt tegen elkaar. We wisten het zeker!", sluit Klaassen lachend af.