Engelse media: Tottenham ontslaat Mourinho na tegenvallende resultaten

Engelse media: Tottenham ontslaat Mourinho na tegenvallende resultaten

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 11:30ma 19-04-2021 om 11:30

Laatste update: maandag 19 april 2021 om 11:51ma 19-04-2021 om 11:51

Tottenham Hotspur heeft manager José Mourinho ontslagen. De Portugese trainer stond al langere tijd onder druk in Londen vanwege tegenvallende prestatie en moet nu zijn biezen pakken, melden diverse Engelse media.

De 59-jarige Mourinho nam in november 2019 het stokje over van Mauricio Pochettino, die tegenwoordig aan het roer staat bij Paris Saint-Germain. Spurs werd dit seizoen op miraculeuze wijze uitgeschakeld in de Europa League én de club gaat zich hoogstwaarschijnlijk niet plaatsen voor een plek in de groepsfase van de Champions League volgend seizoen.

Niet alleen in Europees verband beleeft Tottenham een teleurstellend seizoen. Met nog zes speelronden te gaan staat Spurs 'slechts' zevende. Wel bereikte Mourinho de finale van de Carabao-cup. Salliant detail: de eindstrijd in dat toernooi, tegen Manchester City, staat aankomende zondag op het programma. 

Tottenham heeft het nieuws nog niet bevestigd. Diverse Engelse media melden dat assistenten Ryan Mason en Chris Powell het seizoen af zullen maken als eindverantwoordelijke bij Spurs.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws