KNVB deelt aanstellingen komend weekend, Van Boekel fluit 'kampioenswedstrijd'

KNVB deelt aanstellingen komend weekend, Van Boekel fluit 'kampioenswedstrijd'

19-04-2021 12:28
29

Scheidsrechter Pol van Boekel heeft aankomende zondag de leiding over Ajax-AZ. Als de Amsterdammers de midweekse competitiewedstrijd tegen FC Utrecht winnend af weten te sluiten, kan de formatie van trainer Erik ten Hag zondag in de eigen Johan Cruijff Arena de landstitel grijpen.

Donderdagavond speelt Ajax in eigen stadion de inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht. Drie dagen later komt AZ op bezoek in Amsterdam. Wanneer de Amsterdammers beide wedstrijden winnend af weten te sluiten is het elftal van Ten Hag niet meer in te halen en is de landstitel een feit. Het duel tussen Ajax en AZ staat zondag onder leiding van Van Boekel.

Dennis Higler is aangesteld als scheidsrechter voor de wedstrijd Feyenoord-Vitesse en Jeroen Manschot mag een dag eerder proberen om PSV-FC Groningen in goede banen te leiden. Het landskampioenschap lijkt Ajax niet meer te kunnen ontgaan, maar de strijd om plek twee, drie en vier in de Eredivisie blijft onverminderd spannend. PSV en AZ hebben beide 61 punten, maar de Eindhovenaren hebben een beter doelsaldo. Vitesse staat vierde en heeft vijf punten minder dan AZ en PSV. Feyenoord completeert de top-vijf met een puntentotaal van 54.