Eerste topspeler spreekt zich uit tegen Super League: 'Diefstal door de rijken'

Eerste topspeler spreekt zich uit tegen Super League: 'Diefstal door de rijken'

19-04-2021 13:03 Laatste update: 13:36
57

Ander Herrera is de eerste topspeler die zich publiekelijk uitspreekt tegen de concrete plannen voor de Super League. De middenvelder van Paris Saint-Germain 'kan niet langer zijn mond houden', laat hij weten.

'Ik werd verliefd op het voetbal zoals we dat kennen, het voetbal van de fans, en de droom om mijn favoriete clubs te zien strijden tegen de grootmachten. Als deze Super League doorgaat, zijn die dromen voorbij. De illusie van fans die kleinere teams aanhangen om mee te doen aan de beste competities, zal eindigen', reageert Herrera in een statement via zijn officiële kanalen.

'Ik houd van voetbal en ik kan hier niet mijn mond over blijven houden', vervolgt de Spaanse middenvelder. 'Ik geloof in een verbeterde Champions League, niet in diefstal door de rijken. De mensen hebben de mooiste sport ter wereld gecreëerd.'

Herrera (31) staat onder contract bij Paris Saint-Germain. De regerend kampioen van Frankrijk hoort niet bij de twaalf clubs die hebben aangekondigd deel te zullen nemen aan de Super League. PSG-president Nasser Al-Khelaifi stemde maandag vóór de nieuwe Champions League-opzet vanaf het seizoen 2024/2025.

Ook Mesut Özil (Fenerbahçe) is geen voorstander van de Super League.