Ajax condoleert PSV, Swart rouwt om Van der Kuijlen: 'Ik beschouw hem als vriend'

Ajax condoleert PSV, Swart rouwt om Van der Kuijlen: 'Ik beschouw hem als vriend'

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 13:53ma 19-04-2021 om 13:53

Mister Ajax heeft niets dan respect voor Mister PSV. Sjaak Swart rouwt om Willy van der Kuijlen, wiens dood op 74-jarige leeftijd maandag bekend werd gemaakt.

Van der Kuijlen is topscorer aller tijden van de Eredivisie met 308 goals. Het bracht hem de eretitel Mister PSV, iets waar Mister Ajax alles van weet. "Hij is niet alleen een groot icoon in onze voetbalgeschiedenis, maar Willy was ook een fantastische vent", zegt Swart tegen Voetbal International. "Hoewel ik hem de laatste jaren wat minder sprak, beschouw ik hem als een vriend. Dat hij is overleden, doet me veel en daar staan we bij stil."

"Zijn record (308 goals, red.) zal waarschijnlijk nooit meer worden ingehaald", vervolgt Swart. Door spanningen met onder meer Johan Cruijff bleef Van der Kuijlen steken op 22 interlands voor Oranje. Swart: "Natuurlijk had Willy meer interlands moeten hebben, ik heb het altijd maar een vreemde toestand gevonden. Wat ik wel heel mooi vond, is dat hij als Mister PSV altijd het shirtje uitreikte aan spelers die een contract bij de club hadden getekend. Daar sprak heel veel respect voor hem uit en de jonge spelers vonden dit ook een eer."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws