La Liga brandt 'egoïstisch' Barça, Real en Atlético af: 'Superrijken nóg rijker'

La Liga brandt 'egoïstisch' Barça, Real en Atlético af: 'Superrijken nóg rijker'

19-04-2021 14:40
32

De Spaanse competitie-organisator La Liga heeft vernietigend uitgehaald naar aanleiding de plannen voor de nieuw te vormen Super League. In een statement wordt de Europese topcompetitie 'met klem' veroordeeld.

'Vandaag de dag kunnen voetbalfans in heel Europa dromen dat hun club, ongeacht de grootte, kan uitblinken, de top kan bereiken en kan strijden op het hoofdtoneel van het Europese voetbal. Het plan voor een Super League gooit de deur naar deze droom dicht', schrijft La Liga in het statement, dat met name gericht is aan 'founding clubs' FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid.

De organisator noemt de revolutionaire plannen egoïstisch. 'Het is niets meer dan een egoïstisch voorstel om de superrijken nóg rijker te maken', zo klinkt het. 'De Super League ondermijnt de aantrekkingskracht van het hele voetbal en zal een zeer schadelijke impact hebben op de toekomst van La Liga, de aangesloten clubs en het hele voetbalecosysteem."

In het statement herinnert La Liga de clubs eraan dat ze groot zijn geworden door het winnen van prijzen. Volgens de Spaanse competitie-organisator zullen de daarop sterk afnemen met een Super League. 'Wij gebruiken alle middelen die we tot onze beschikking hebben en werken met iedereen samen om de integriteit en toekomst van het Spaanse voetbal te beschermen, in het belang van het voetbal', eindigt La Liga het statement.